torstai 2. toukokuuta 2013

Hieman huonoja uutisia

Tuossa aikaisemmin jo ehdin iloita Carlan astutuksesta Miolla, mutta tietooni tuli tässä vapun alla, että Carlan sisaruksista ja puolisisaruksista muutama on menehtynyt lähiaikoina ennen aikojaan. Kyseisillä syrkkiyksilöillä on ollut sama isä, joten on todennäköistä, että ovat saaneet jonkin perinnöllisen sairauden sieltä suunnalta ja näin ollen moista geeniä saattaa Carlakin kantaa. Täyttä varmuutta asiasta ei ole, sillä menehtyneistä yksilöistä ei valitettavasti ole yhtäkään saatu lähetettyä Eviraan kuolinsyyn varmentamiseksi, mutta suuri epäilys kuitenkin on.

En ole vielä varma onko Carla mahdollisesti tiineenä, sillä odottelen yleensä astutuksen jälkeen viikon, hieman reilun, hamsumamman pesänmylläysintoa sekä vauvamasun kasvua ennen kuin alan tarvittaessa etsiä uutta kiimaa ja astuttaa naarasta uudelleen. Ainakaan mitään suurensuurta vauvamasun alkua ei Carlalla vielä näy, joten voi hyvinkin olla, että neiti ei ole tiinehtynyt laisinkaan. Toisaalta hyvä, jos näin on, jotta mahdollinen perintötekijöissä kalvava ennenaikaisia menehtymisiä aiheuttava tekijä saadaan jätettyä pois linjoista. Jos Carla nyt kuitenkin on tiineenä ja syrkkineiti tuo maailmaan uusia syrkinalkuja, niin nämä lapsukaiset voivat muuttaa ainoastaan lemmikkikoteihin ja muutamien huomionarvoisten sanasten saattelemina.
Nähtäväksi jää syntyykö tuosta yhdistelmästä lapsosia.

Mutta sitten hieman iloisempiakin uutisia.
Näillä näkymin Amalian astutus Nipsulla aikaistuu. Odotettavissa on sekä pitkä- että lyhytkarvaisia, osa satiiniturkkisia creme-lapsukaisia. Näistä voi toki tiedustella lisää ja alustavia varauksiakin otetaan vastaan.

Pet Exposta pieneen hamsuperheeseemme liittyi kaksi uutta jäsentä.
Vielä hieman säpsy pikkuneiti Ekho Evgenia. Neiti tuo hieman vaihtelua pitkäkarvaisten porukkaan olemalla tällä hetkellä ainokainen lyhytkarvainen, mitä itselläni kotona on. Kaunis punasilmäinen creme-neitokainen on hän. Astutuksen suhteenkin suunnitelmat ovat neidin suhteen valmiina ja sulho tulee olemaan sijoituksessa asuva kasvattini lk ps creme Walter Sullivan.
Toinen tulokas on pitkäkarvainen rex-turkkinen ps creme uros Drake Dragon, tuttavallisemmin Moe. Herra on jo hieman vanhempi kaveri, 21.8.2012 syntynyt. Ihastuttavan rauhallinen karvakasa, josta suunnitteilla sulho joko Frostylle tai Fasulle myöhemmin tänä vuonna. Ennen Moeta ei ole itselläni yhtään rex-turkkista syrkkiä ollutkaan.

Äitienpäivä meillä meneekin Vantaalla SHY:n juhlanäyttelyssä. Mukaan lähtevät herrat Bolt ja Walt sekä neidit Amalia, Frosty ja Fasu.
Bolt on arvosteltavana vain lemmikkiluokassa ja Amalia ja Fasu ainoastaan ulkomuotoluokassa. Waltin ja Frostyn ilmoitin molempiin luokkiin. Pitkä päivä on varmasti luvassa, sillä ovat nuo näyttelypäivät tupanneet venymään syrkkien ulkomuotoluokan osalta useasti neljään tai viiteen, mutta siellähän tuo aika kuluu hyvässä seurassa hamsujen merkeissä.

Tällaista tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti