perjantai 21. maaliskuuta 2014

Kuulumisia pitkästä aikaa

Niin ne lapsoset vaan kasvaa ja Oliivin poikasista osa suuntaakin sunnuntaina kohti uusia kotejaan, kun viisi viikkoa tulee mittariin. Vielä tosin pitää tulostaa kavereille rekisteripaperit mukaan, kun sekin on vielä tekemättä. Onneksi on pari päivää vielä aikaa. Rekisterinumerot sentään tulivat jo - mukavan nopsaa toimintaa, sillä jo seuraavana päivänä lähetyksestä saapuivat.

Ja lapsukaisia on luvassa lisää. Erittäin vahvasti vaikutti eilen Sissi siltä, että eiköhän sieltä tänään poikasia maailmaan synny - vihdoinkin, sillä johan sitä on tyttöä yritetty astuttaa kerran jos toisenkin ja kahdella eri uroksella.
Myös astutettavana kaverini luona ollut Gizmo saapuu tänään kotiin, joten toivotaan, että sieltäkin pikkuisia lapsukaisia syntyisi. Yhdistelmä siis: Roope, lks normaali x Gizmo, lk cinnamon vn
Kummatkin vanhemmista creme-kantajia, joten odotettavissa on normaalia sekä cremeä ps-kantajina, lk:na ja lks:na.

Lauantaina 22.3. ollaankin sitten muutaman syrkkipalleroisen, parin roborovskin sekä vartavasten näytille lainatun talvikon kanssa Riihimäen Faunattaressa pitämässä hamsteripäivää. Nähtävillä on myös muutama campbelli - ovat myös myynnissä. Myös pari roborovskia ja muutama syyrialainen on kotia Faunattaressa etsimässä, joten tervetuloa kavereita katsomaan ja varaamaan oma lemmikki.

Syrkkikatraastamme näytille on tulossa Oz "Raksu", Peter Piano "Petri", For You Entertainment "Pitsi", Sanni ja Frozen Time "Frosty"sekä nuorisoa edustamassa Cabernet Sauvignon, Illamasque Imaginaarinen ja Iphigeneia Innokas - toistaiseksi nuorilla neideillä ei vielä kutsumanimiä olekaan.
Löytyy siis edustettuna sekä lyhyt- että pitkäkarvaisia, uroksia että naaraita. Saa siis tulla silittelemään ja löllyttelemään. Porukka on valittu pitkälti siten, että ovat varsinaisia sylilöllyköitä.
Mukaan lähtee myös nivaska Poskipussi-lehteä katseltavaksi, jos vaikka saataisiin Suomen Hamsteriyhdistyksellekin samalla lisää jäseniä.

Päivän aikana Faunattaressa myös erilaisia tarjouksia hamstereille sekä kynsienleikkuu pienelle nakertajallesi veloituksetta.


Ja mitä sitä tänne eläinlauman keskelle muuta kuuluu..
En muista olenko maininnut, että meille saapui joulukuussa tuollainen 720-litrainen akvaario - hassua sinänsä, että se oli enemmänkin miekkosen idea, itselleni olisi riittänyt ihan vaikka vain 500-litrainenkin :D - jossa sekalainen seurakunta asukkaita: tulijuovabarbeja, leväbarbeja, haarniskamonneja, partamonnikaksikko, lehtikalakaksikko, käärmekala, levänuoliainen sekä ihastuttava mörssäri sulkaripsimonni.
Lehtikaloista kun ei ollut mitään käryä mitä sukupuolia mahtavat olla, mitä nyt pieniä veikkauksia suuntaan ja toiseen, mutta toissapäivänä tuli varmuus ainakin toisen lehtarimme Mörrin sukupuolesta. Hän on nimittäin neiti. Möykyn sukupuoli on vielä hieman kysymysmerkki, mutta omaan silmään vaikuttaisi herralta. Kokemus lehtikaloista on kuitenkin sen verran vähäinen, että mitään en mene vannomaan.

Mutta tosiaan, Mörri oli tyytyväisenä muninut liudan kutumunia suodattimen sisääntuloletkulle ja kovin tunnollisesti niitä yrittikin suojella ja evillään löyhytellä. Lopulta kuitenkin taisto hävittiin ja Möykky ilkiönä kävi syömässä koko ryppään kauniita pieniä kutumunia parempiin suihin.
Ei siis saatu lehtikalavauvoja - ainakaan vielä.

20.3. syntyi kuitenkin ensimmäinen kesyhiiripoikue tähän talouteen. Voi sitä jännittämistä koska mammahiiri poikaset pullauttaa maailmaan ja millaisia pieniä rääpäleitä sieltä syntyykään. Hyvän kokoinen keko siellä poikasia pesässä näytti eilen olevan ja karsintaprosessi onkin siis edessä, jotta saadaan mammalle jätettyä sopivankokoinen lapsikatras kasvamaan. Yhdistelmän molemmat vanhemmat ovat pitkäkarvaisia black taneja.
Tässä sitä muistuu hyvin mieleen millaista se oli, kun ensimmäinen syrkkipesue syntyi :)
Siitäkin pian jo 2 vuotta päässyt kulumaan. Niin se aika vaan juoksee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti