torstai 21. maaliskuuta 2013

Bambi - rakas supermamma

Kiinnitin ensin sivusilmällä eilen illalla hamsuja läpikäydessäni huomiota siihen, kuinka Bambi makasi kovin nuutuneen oloisena mökkinsä oviaukossa. Nostin rouvan syliini ja kovin heikossa kunnossa tuo oli; hengitti raskaasti eikä oikein jaksanut liikkua. Sain jopa hieman hampaista siinä hamsumammaa pidellessäni eikä Bambi ole koskaan aiemmin purrut. Laskin tytön takaisin dunaansa makaamaan ja pienen hetken se siinä hengitteli kovin raskaasti kunnes tovia myöhemmin oli elo kadonnut niin kovin rakkaasta supermammasta.

Rauhallisesti tyttö poistui muille hamstrausmaille puoli yhdentoista aikaan illalla 20.3.2013.

Varsin haikea olo siinä iski itselle, kun tuo ihastuttava persoona nukkui ikiuneen. Jälkeensä Bambi jätti kuitenkin ihanat muistot sekä 14 poikasta sekä näiden lapset.
Bambin tytär Eos synnytti 10 tervettä ja suloista lapsukaista.

Hassua sinänsä, että tuo tavallaan vahingossa minulle tullut lyhytkarvainen luonnonvalkoinen syrkkinaaras muotoutui yhdeksi tärkeimmäksi hamsteriksi tähän mennessä. Alkujaan siis tarkoituksenani oli ostaa vain Bambin sisko Gisse - joka myöhemmin muutti eläkekotiin - mutta siskotyttöpä oli päättänyt lähteä mukaan. Kaiken aikaa se kovasti kiipesi ja könysi itseään dunasta ylös ja välillä änkesi takkini hihaan. Hirmuisen sympaattinen ja suloinen neiti. Lopulta siinä hamsusia ihmetellessäni tyttö sai jopa nimenkin, kun taas Gisselle sitä mietittiin hieman pidempään. Olihan tuo Bambiksi ristimäni tyttönen sitten pakko ottaa matkaan mukaan, kun kerran sai luottoakin sen verran, että rahat sain siirtää kotio päästyäni tililtä. En nimittäin ollut varautunut kuin yhden hamsterin hinnalla mukaan.

Niinpä tuo siskoskaksikko muutti osaksi sekalaista perhettäni.
Bambin astutuksen jälkeen, kun mammamasu alkoi pikkuhiljaa muodostua, sitä sai vain arvailla montako pientä syrkinalkua sieltä ulos pullahtaa. Yllätys oli suuri, sillä pesästä löytyi 14 pienokaista, joita tuore äiti hoivasi erittäin mallikkaasti. Suuret määrät pöperöä oli mammalla tarjolla kaiken aikaa, että ei vaan pääse loppumaan energia tuollaisen pesueen hoitamisessa. Kunnioitettavasti Bambi lapsukaisiaan hoivasikin, sillä kaikki saavuttivat luovutusiän ja muuttivat lopulta omiin rakastaviin koteihin. Pesueen ainokainen creme, Eos, jäi käyttöön itselle ja muutti sijoituskotiin.

Eos jatkoi äitinsä jalanjäljissä poikasten huolehtimisessa ja kaikki kymmenen syntynyttä syrkkinakkia kasvoivat muuttovalmiiksi uusiin koteihin. Näistä muutama lähti jalostukseen ja toivotaan, että Cheryl jatkaa linjansa naaraiden supermamma-asennetta. Omaan käyttöön tuosta pesueesta jäi Walter, joka asustelee ystävän luona sijoituksessa. Mahdollisesti yksi Cherylin tulevista lapsukaisista muuttaa tänne jatkamaan Bambin perintöä ja omalta osaltaan sitä saa tässä hamsulassa jatkaa ainakin Walter.


Lepää rauhassa rakas mammahamsu! Ikävä sinua tulee. Onneksi muistot jäävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti