torstai 21. marraskuuta 2013

Hetkeksi syötävää

Yksi hamsteri ei juurikaan ruokaa kuluta, mutta kummasti sitä kuluu lähemmäs parinkymmenen syrkin suihin, kun sekaan mahtuu ajoittain tiineitä/imettäviä naaraita sekä liuta kasvavia muksuja.
 - Piti siis ostaa jälleen lisää ruokaa. -

Laitoin hankintaan yhteensä 12kg Bellon siemenseoksia, kahta eri sorttia ja lisäksi seokseen menee kissanraksuja.
Nuo Bellon seokset tosin tuppaavat pitämään sisällään jonkinverran värjättyjä maissikroketteja, rinkuloita ja lastuja, jotka toki näyttävät kivoilta väripilkuilta, mutta eivät pidä sisällään mitään hyödyllistä. Siispä pääsi kasvattajaneitokainen perkuuhommiin.
Eilisilta menikin mukavasti sapuskaa perkaillessa noista väripalleroista ja jokunen kourallinen tuota säkkien sisältöä tuli läpikäytyä - vielä on kuitenkin jokunen kilo jäljellä operoitavaa jatkoakin ajatellen. Siinä sitä sitten istuttiin jokunen kuluva tovi eläinhuoneen lattialla ruokaa kauhoen ja väripalleroita erotellen - mahtoi olla melkoisen huvittava näky.
 - En ole tainnutkaan mainita, että meillä muuttui hieman järjestys. Tätä nykyä hamsterit asustelevat aikaisemmin makkarina toimineessa huoneessa, kavereinaan kaikki tällä hetkellä olevat 3 akvaariota, liskot sekä kaksi uusinta lukkia. Sänky siirtyi olohuoneeseen. -

Mutta takaisin siihen sapuskaan.
Alla olevat kaksi kuvaa ruokasäkeistä sellaisenaan. Hyvin paistaa silmään nuo väripalleroiset.


Siitä sitten karsimaan. Eipähän tarvitse miettiä mihin mahdollisen luppoajan käyttää.
Ihan hauskaa hommaa tuo ruoan perkaaminen kyllä on, vaikka se lattialla kumarassa istuksiminen ei selälle hyvää tehnytkään. Astetta ergonomisempi asento ei liene pahitteeksi - kun vaan jostain keksisi sopivan pöydän tuohon hommaan.
Jahka tuolle ruoalle jaksaa uhrata hieman aikaa, niin siitä saa varsin hyvän näköistä tavaraa.

Väripalleroista karsittu lopputulos

Oransseja ja vihreitä kroketteja sekä vihreitä rinkuloita
Vihreitä lastuja
Kovin houkuttelevilta eivät nuo väripalleroiset näytä, jos syöntimielessä ajattelee. Kivoja värejä niissä kyllä on.

Miekkonen aika osuvasti sanoi noita "aamiaismuroiksi" ja kieltämättä erityisesti nuo renkulat näyttävät juurikin siltä miltä amerikkalaisten elokuvien ja sarjojen värikkäät aamiaismurot.
Iltapalaksi sitten olikin varsinaista herkkua. Erityisen kamalalta haisevaa puuroa kera kissojen lohipateen, öljytilkan, porkkanaraasteen sekä marjasoseen. 
Aamiaismuroista iltapalapuuron


Tähän on hyvä lopettaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti